DUURZAAMHEID

SUSTAIN­ABILITY

Of het nu gaat om onze producten, onze verpakkingen of onze mensen, het is onze missie om te waarborgen dat ons volledige bedrijf zo maatschappelijk verantwoord en milieubewust mogelijk is.

ONZE
REIS

Alles wat we doen, is van invloed op de aarde en de mensen die erop leven. En we weten dat onze sector een aanzienlijke impact heeft op zowel mens als milieu. Daarom blijven we ons buigen over het ontrafelen van deze complexe vraagstukken. Elke dag is weer een nieuwe les en een stap vooruit. We willen onszelf blijven onderzoeken, analyseren en uitdagen. Dit is immers een reis, geen eindbestemming.

Triumph viert individualiteit, kwaliteit en authenticiteit.

Maar authentiek kunnen we alleen zijn als we onze verantwoordelijkheid nemen. Als we de lat hoog leggen voor onszelf. Door hier dagelijks aandacht aan te besteden, kunnen we erop vertrouwen dat alles wat we doen, bijdraagt aan een betere toekomst voor mens en milieu.

WIJ BELOVEN

GRONDIG TE ZIJN

We onderzoeken onze duurzaamheidsuitdagingen en meten onze impact, zodat we hier stappen in kunnen zetten.

INNOVATIEF TE ZIJN

We kiezen voor bewuste materialen en ontwerpen producten die lang meegaan.

SAMEN TE WERKEN

We werken samen met bedrijfspartners die onze visie op duurzaamheid delen.

DOORTASTEND TE ZIJN

We ontwikkelen heldere beleidslijnen en procedures om een cultuur van verduurzaming te creëren.

Onze voor-
uitgang

We boeken voortdurend vooruitgang in onze inspanningen om alternatieve materialen te gebruiken, zoals gerecyclede en organische vezels, die milieuvriendelijker zijn. In lijn met dit streven heeft onze regio Europa certificeringen verkregen volgens de GRS- en GOTS-normen.

2023

Ons doel is om de afvalproductie te minimaliseren door plastic in onze productiefaciliteiten te recyclen en gereed te maken voor hergebruik.
Om ons doel om het zoetwaterverbruik te verminderen te bereiken, maken wij gebruik van innovatieve technologieën, brengen wij eenvoudige wijzigingen aan in onze processen en stimuleren wij gedragsveranderingen.

2024

Wij zullen de efficiëntie van het watergebruik verbeteren in onze fabrieken die gevestigd zijn in gebieden met een hoog risico op waterschaarste.

Het is onze bedoeling om de geverifieerde broeikasgasvoetafdruk van de hele waardeketen van Triumph openbaar te maken.

2025

We zullen garanderen dat meer dan 60% van onze nieuwe collecties gemaakt zijn van gecertificeerde materialen en bewuste kunstvezels.

WAAR STAAN
WE NU?

We staan pas aan het begin van onze reis naar een zo milieuvriendelijk mogelijke onderneming. Maar we zijn al begonnen met de drie belangrijkste pijlers: mens, milieu en producten.

01.

Hergebruik:

In geselecteerde winkels in Europa zijn we bezig met het opzetten van een hergebruik- en recycleprogramma. We hopen dit programma op termijn in vrijwel al onze Europese winkels en ook in Azië te kunnen implementeren.
We gaan over op het gebruik van gerecyclede kleerhangers en hergebruiken waar mogelijk de bestaande kleerhangers.

02.

Materialen:

We hebben alle materialen die we gebruiken in kaart gebracht, en materialen die niet milieuvriendelijk zijn willen we vervangen door verantwoordere alternatieven, zoals biologisch katoen en gerecyclede vezels.

03.

Verpakkingen:

We zetten stappen in het elimineren van wegwerpplastic, dat we in onze volledige online en offline bedrijfsvoering willen vervangen door gerecyclede LDPE-polybags, gerecyclede kleerhangers, en FSC/PEFC-gecertificeerd papier.
We werken ook aan onze productiemiddelen om het gebruik van gerecyclede materialen en gecertificeerde bronnen uit te breiden.

04.

Mensen:

Van alle fabrieken waarmee we werken, of ze nu in ons bezit zijn of in het bezit van een van onze toeleveringspartners, verwachten we eerlijke lonen en verantwoorde werkuren in overeenstemming met de wet en de Gedragscode van het Amfori Business Social Compliance Initiative.

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft.

Stuur ons een e-mail