VÅR

HÅLLBARHET

Oavsett om det gäller våra produkter, våra förpackningar eller våra medarbetare strävar vi efter att säkerställa att hela vår verksamhet är så socialt och miljömässigt ansvarsfull som möjligt.

VÅR
RESA

Allt vi gör påverkar vår planet och människorna som bebor den. Vi vet att vår bransch har en enorm miljömässig och social kostnad. Över tid reder vi ut de komplexa problemen – vi studerar och lär oss att bli bättre för varje dag. Vår inställning är att fortsätta testa, analysera och utmana oss själva. Det här är en resa, inte en destination.

Vi hyllar personlighet, kvalitet och autenticitet.

Och för att vara autentiska behöver vi vara ansvarsfulla. Vi måste ta vårt ansvar. Att säkerställa att allt vi gör bidrar till en framtid som är vänligare mot människor och miljö är ett arbete som pågår varje dag.

VI LOVAR ATT

VARA OMSORGSFULLA

Vi ska undersöka våra hållbarhetsproblem och mäta vår påverkan, så att vi kan minska den.

SAMARBETA

Vi ska samarbeta med våra affärspartners som har samma syn på hållbarhet som vi själva.

VARA INNOVATIVA

Vi ska välja miljömässigt hållbara material och designa produkter som håller länge.

VARA DJÄRVA

Vi ska skapa tydliga policyer och procedurer som skapar en företagskultur som inriktar sig på hållbarhet.

2022

Vår Europa-region är certifierad enligt Global Organic Textile Standard (GOTS) och Global Recycled Standards (GRS). Det hjälper oss att följa upp hur mycket ekologiskt och återvunnet material som finns i våra produkter.

2023

Vi inför vårt miljöövervakningsprogram i hela leveranskedjan, vilket säkerställer att alla som vi jobbar med uppfyller våra hållbarhetsstandarder.

2025

Vi säkerställer att mer än 60 % av våra kollektioner är tillverkade i material som har en mindre miljöpåverkan.

VAR VI
BEFINNER OSS NU

Vi har fortfarande en bit kvar på vår resa mot att bli så miljövänliga som möjligt, men vi startar med våra grundpelare: planeten, produkterna och människorna.

01.

Cirkularitet:

Vi inför program för återanvändning och återvinning i utvalda EU-butiker. Vi planerar att utvidga vårt program till de flesta europeiska länder, och potentiellt även i Asien.

02.

Material:

Vi har inventerat alla material som vi använder och kommer att ersätta sådana som inte är miljövänliga mot mer ansvarsfulla alternativ, däribland ekologisk bomull och återvunna fibrer.

03.

Förpackningsmaterial:

Vi jobbar för att sluta använda engångsplast, som ska ersättas med LDPE-polypåsar, återvunna galgar och FSC-/PEFC-certifierat papper i alla våra verksamheter online och offline.

04.

Medarbetare:

Alla fabriker som vi jobbar med, oavsett om de ägs av oss själva eller av våra leverantörer, måste erbjuda rättvis lön och rimliga arbetstider i enlighet med lagen och Amfori Business Social Compliance Initiatives uppförandekod.

Vill du veta mer om hur vi jobbar?

Mejla oss